Hoe vergelijk ik de grootte van het tankpastnetwerk?
Kilometers moeten omrijden omdat je met je tankpas maar in een handvol stations terechtkunt: het is allesbehalve een ideaal scenario. Wie voor zijn werk op pad is, verliest liever geen kostbare tijd. Ga dus na of er zeker voldoende tankstations in je buurt aanwezig zijn. Idealiter kies je voor een multimerkenkaart, want zo vergroot je in één klap de dekkingsgraad aanzienlijk.
Neem bijvoorbeeld de tankpas van MAES. Daarmee kun je niet alleen terecht in onze 280 eigen stations, maar ook in de stations van bijvoorbeeld Esso, Texaco en Octa+. Zo bieden we een netwerk van maar liefst 1.400 stations aan. Je hebt met andere woorden altijd een tankstation in je buurt. In 2020 worden daar de ruim 200 Shell stations in België ook nog eens aan toegevoegd.
Verder moet je de beschikbare brandstoftypes in overweging nemen. Diesel en Euro 95 kun je overal wel tanken, maar voor onder meer AdBlue, LPG of CNG – afhankelijk van wat jouw wagenpark nodig heeft – kun je beter vooraf kijken naar de mogelijkheden.
Hoe de prijs en de kosten van tankpassen vergelijken?
Bij de keuze van je tankpas weegt de prijs aan de pomp natuurlijk zwaar door. Je wil goedkoop tanken, en het liefst van al geen extra kosten betalen. Hoewel sommige andere aanbieders ‘service fees’ of hoge boetes voor laattijdige betalingen aanrekenen, hoef je je daar met de tankpas van MAES alvast geen zorgen om te maken. Bovendien ben je zeker van een scherpe brandstofprijs, op élk moment, en is een MAES tankpas aanvragen volledig gratis.
Transparant beheer en opvolging van je tankpassen
Of je nu een gigantisch wagenpark onder je hoede hebt of slechts enkele van je medewerkers met een bedrijfswagen rondrijden: je hecht belang aan een vlekkeloze opvolging. Met dit criterium in het achterhoofd kun je gaan kijken of de tankpas van je keuze zich vlot laat beheren, bijvoorbeeld via een gebruiksvriendelijke applicatie en/of een onlineplatform.
MAES heeft ook op dit vlak alvast een streepje voor, dankzij ‘Mijn MAES’, een persoonlijke onlinemodule voor elke kaarthouder. Daarop check je probleemloos voor hoeveel geld je werknemers al getankt hebben. Je kunt er ook facturen mee opvragen, tankpassen deactiveren, nieuwe kaarten aanvragen, en ga zo maar door.
Klantenservice en het belang van dienst na verkoop
Een criterium dat minder productgericht is, maar dat je zeker niet uit het oog mag verliezen, is de kwaliteit van de geboden klantenservice. Denk hierbij aan vragen als:
- Hoelang duurt het om tankpas aan te vragen?
- Gaat die aanvraag gepaard met administratieve rompslomp?
- Hoe vlot is de aanbieder bereikbaar bij vragen of problemen?
We beantwoorden deze vragen graag voor de MAES tankpas:
- MAES zorgt ervoor dat je nieuwe tankpassen al na drie tot vijf werkdagen na de creditcheck in je brievenbus zitten.
- Een tankpas aanvragen is zo gebeurd: geef ons online het gewenste aantal en je btw-nummer door, vervolledig enkele gegevens, en klik op de bevestigingslink die je vervolgens via e-mail ontvangt.
- Bij vragen of problemen mag je ons altijd bellen – als het dringend is zelfs op zaterdag en zondag.
Waarom is de doelgroep en de grootte van mijn wagenpark belangrijk?
Een laatste criterium om rekening mee te houden bij het tankpassen vergelijken is de doelgroep en de grootte van het wagenpark. Op welk type klant is de tankpas van je keuze het beste afgestemd: professionelen, bedrijven, zelfstandigen, …? En wat is de grootte van je fleet?
- Minder dan 5 wagens
- 5 tot 20 wagens
- 20 tot 50 wagens
- 50 tot 100 wagens
- 100 tot 250 wagens
- Meer dan 250 wagens
Waarom dit zo belangrijk is: bepaalde tankpasaanbieders maken er een erezaak van om aan klanten met een groot wagenpark een extra accountmanager toe te wijzen. Dat is soms geen overbodige luxe, want hoe meer gebruikers, hoe meer vragen je natuurlijk mag verwachten.
Naast de grootte van je fleet is het type wagen van belang. Waarmee rijden jouw medewerkers rond?
- Personenwagens of bedrijfswagens
- Bestelwagens
- Vrachtwagens
- Bussen
- …
Het soort voertuig heeft namelijk een invloed op de brandstoftypes en high-speed pompen waartoe je tankpas (vlot) toegang moet bieden.
Dé tankpas voor je transportbedrijf
MAES sloeg de handen in elkaar met Eurowag, en daar doen transportbedrijven hun voordeel mee. Eurowag biedt namelijk geïntegreerde mobiliteitsoplossingen aan voor transportfirma’s in heel Europa, gaande van één toestel om tol te betalen in elk Europees land tot een vereenvoudigde btw-terugvordering. Ook wat betreft brandstoffen schotelt Eurowag niets dan voordelen voor. De Eurowag tankpassen (er bestaan verschillende formules) verdienen zeker een plaatsje op de shortlist als je tankpassen vergelijkt, want je kun er zeer goedkoop mee tanken bij ruim 11.000 stations in heel Europa. De MAES stations krijgen zo versterking van Shell, Gulf, Texaco, Mobil en Lukoil.
Onze mobiliteitskaart: de premium tankpas met nog meer opties
Zijn jouw mensen tot slot gebaat bij een tankpas met nog méér mobiliteitsopties? Dan loont het de moeite om de MAES Mobility Card aan je lijst met kanshebbers toe te voegen. Deze premium tankpas laat je team toe om onder meer het openbaar vervoer te nemen, een deelauto te boeken of een elektrische step te huren.