Tankkaarten vergelijken: soorten tankkaarten en keuzecriteria

Moeten jouw medewerkers regelmatig de baan op om klanten te bezoeken, met partners te gaan lunchen, een presentatie te geven of extern te vergaderen? Dan is een tankkaart voor België (en misschien ook een deel van Europa) onmisbaar. Op deze pagina helpen we je een doordachte keuze maken uit de verschillende soorten tankkaarten!

Waarom de verschillende soorten tankkaarten vergelijken?

Een tankkaart bespaart jou en je medewerkers niet alleen veel tijd en geld, maar ook heel wat gedoe. Tenminste, als je de juiste soorten tankkaart kiest. Dat klinkt wellicht eenvoudiger dan het is. Het aanbod aan verschillende soorten tankkaarten is namelijk behoorlijk groot, en de verschillende tankkaarten vergelijken doe je helaas niet in een-twee-drie. Geen nood, we zetten hieronder de criteria op een rijtje waarmee je het best rekening houdt. Alle informatie over alle soorten tankkaarten kan je hieronder vinden!

 

Belangrijke criteria om de soorten tankkaarten te vergelijken

Dat er veel aanbieders van tankkaarten zijn die samen een gezonde concurrentiestrijd voeren, betekent dat er voor jou heel wat voordelen te plukken vallen. Elke aanbieder biedt verschillende soorten tankkaarten aan. Vraag daarom meerdere offertes aan, en let op:

  • De dekkingsgraad
  • De prijs
  • Het beheer
  • De klantenservice
  • De doelgroep
  • De grootte en samenstelling van je wagenpark
  • App & mobiel tanken

Hieronder bespreken we elk aspect in detail van de soorten tankkaarten.

Snel navigeren:

Op de MAES site kan je heel wat belangrijke informatie terugvinden rond tankkaarten. Via onderstaande links kan je snel en makkelijk navigeren naar de pagina die je wenst!

Vind een tankstation bij je in de buurt

Kies uit meer dan 1700 tankstations waaronder MAES, ESSO, SHELL, TEXACO, G&V,…

Hoe vergelijk ik de grootte van het tankkaartnetwerk?

Kilometers moeten omrijden omdat je met je tankkaart maar in een handvol stations terechtkunt: het is allesbehalve een ideaal scenario. Wie voor zijn werk op pad is, verliest liever geen kostbare tijd. Ga dus na of er zeker voldoende tankstations in je buurt aanwezig zijn. Idealiter kies je voor een multimerkenkaart, want zo vergroot je in één klap de dekkingsgraad aanzienlijk.

Neem bijvoorbeeld de tankkaart van MAES. Daarmee kun je niet alleen terecht in onze 280 eigen stations, maar ook in de stations van bijvoorbeeld Esso, Texaco en Octa+. Zo bieden we een netwerk van maar liefst 1.400 stations aan. Je hebt met andere woorden altijd een tankstation in je buurt. In 2020 worden daar de ruim 200 Shell stations in België ook nog eens aan toegevoegd.

Verder moet je de beschikbare brandstoftypes in overweging nemen. Diesel en Euro 95 kun je overal wel tanken, maar voor onder meer AdBlue, LPG of CNG – afhankelijk van wat jouw wagenpark nodig heeft – kun je beter vooraf kijken naar de mogelijkheden.

 

Hoe de prijs en de kosten van de soorten tankkaarten vergelijken?

Bij de keuze uit de verschillende soorten tankkaarten weegt de prijs aan de pomp natuurlijk zwaar door. Je wil goedkoop tanken, en het liefst van al geen extra kosten betalen. Hoewel sommige andere aanbieders ‘service fees’ of hoge boetes voor laattijdige betalingen aanrekenen, hoef je je daar met de tankkaart van MAES alvast geen zorgen om te maken. Bovendien ben je zeker van een scherpe brandstofprijs, op élk moment, en is een MAES tankkaart aanvragen volledig gratis.

Transparant beheer en opvolging van je tankkaarten

Of je nu een gigantisch wagenpark onder je hoede hebt of slechts enkele van je medewerkers met een bedrijfswagen rondrijden: je hecht belang aan een vlekkeloze opvolging. Met dit criterium in het achterhoofd kun je gaan kijken of de tankkaart van je keuze zich vlot laat beheren, bijvoorbeeld via een gebruiksvriendelijke applicatie en/of een onlineplatform.

MAES heeft ook op dit vlak alvast een streepje voor, dankzij ‘Mijn MAES’, een persoonlijke onlinemodule voor elke kaarthouder. Daarop check je probleemloos voor hoeveel geld je werknemers al getankt hebben. Je kunt er ook facturen mee opvragen, tankkaarten deactiveren, nieuwe kaarten aanvragen, en ga zo maar door.

 

Klantenservice en het belang van dienst na verkoop

Een criterium dat minder productgericht is, maar dat je zeker niet uit het oog mag verliezen, is de kwaliteit van de geboden klantenservice. Denk hierbij aan vragen als:

  • Hoelang duurt het om tankkaarten aan te vragen?
  • Gaat die aanvraag gepaard met administratieve rompslomp?
  • Hoe vlot is de aanbieder bereikbaar bij vragen of problemen?

We beantwoorden deze vragen graag voor de MAES tankkaart:

  • MAES zorgt ervoor dat je nieuwe tankkaarten al na drie tot vijf werkdagen na de creditcheck in je brievenbus zitten.
  • Een tankkaart aanvragen is zo gebeurd: geef ons online het gewenste aantal en je btw-nummer door, vervolledig enkele gegevens, en klik op de bevestigingslink die je vervolgens via e-mail ontvangt.
  • Bij vragen of problemen mag je ons altijd bellen – als het dringend is zelfs op zaterdag en zondag.

Is er een app die ik kan gebruiken?

Komt er bij de tankkaart ook een app die ik kan gebruiken? Een app is handig om steeds snel een dicht station te vinden. Soms heeft deze app ook nog extraatjes, zoals bij de MAES-app. Waar je naast de locator ook mobiel kan tanken met de app.

Waarom is de doelgroep en de grootte van mijn wagenpark belangrijk?

Een laatste criterium om rekening mee te houden bij het tankkaarten vergelijken is de doelgroep en de grootte van het wagenpark. Op welk type klant is de tankkaart van je keuze het beste afgestemd: professionelen, bedrijvenzelfstandigen, …? En wat is de grootte van je fleet?

  • Minder dan 5 wagens
  • 5 tot 20 wagens
  • 20 tot 50 wagens
  • 50 tot 100 wagens
  • 100 tot 250 wagens
  • Meer dan 250 wagens

Waarom dit zo belangrijk is: bepaalde tankkaartaanbieders maken er een erezaak van om aan klanten met een groot wagenpark een extra accountmanager toe te wijzen. Dat is soms geen overbodige luxe, want hoe meer gebruikers, hoe meer vragen je natuurlijk mag verwachten.

Naast de grootte van je fleet is het type wagen van belang. Waarmee rijden jouw medewerkers rond?

  • Personenwagens of bedrijfswagens
  • Bestelwagens
  • Vrachtwagens
  • Bussen

Het soort voertuig heeft namelijk een invloed op de brandstoftypes en high-speed pompen waartoe je tankkaart (vlot) toegang moet bieden.

.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen

Op deze pagina kan je éénvoudig je bankrekingnummer laten aanpassen.

Wat zijn de voordelen van een MAES tankkaart?

We sommen enkele van de belangrijke voordelen even voor je op!

  • Multimerken tankkaart: 1700 tankstations ter beschikking
  • Altijd een scherpe brandstofprijs voor je personeel
  • Gratis aanvraag zonder bijkomende verplichtingen
  • Onze tankpas voor bedrijven beheer je makkelijk online
  • Pas de code van je tankpas zelf aan
  • Maandelijkse transparante factuur
Hoe tank ik met mijn MAES tankkaart?

Aan het station ga je naar de terminal, je steekt de kaart erin, na OK trek je de kaart er uit, je kiest het product en vervolgens de pomp en dan kan je beginnen tanken.

Hoe moet ik de code van mijn MAES tankkaart aanpassen?

De pincode kan je snel en makkelijk aanpassen, hiervoor dien je te gaan naar één van onze eigen tankstations, dit gaat dus niet bij onze partners, daar selecteer je “andere producten” waar je de optie vindt om de pincodes aan te passen.

Je kan de pincode opvragen via mail, let wel op dat je dit doet met je geregistreerde e-mail adres.

Hoe worden de MAES tankkaarten opgestuurd?

De tankkaarten worden geblokkeerd opgestuurd via de post. Je moet deze dan nog even activeren via “mijn MAES” of via mail. De login gegevens krijg je hiervan via mail. Zo kunnen we fraude of diefstal voorkomen.

Kan ik ook een tankkaart aanvragen als ik geen bedrijfswagen heb?

Een tankkaart en een bedrijfswagen gaan bij de meeste ondernemingen hand in hand. Maar het is niet de enige manier om je werknemers meer comfort te bieden. Je kan bijvoorbeeld ook alleen een tankkaart ter beschikking stellen, zonder dat die gepaard gaat met een firmawagen. Neem hier een kijkje voor meer info.  

Kan ik voor meerdere bedrijven een tankkaart aanvragen?

Je kan via onze website meerdere aanvragen doen, let wel op dat je voor elke aanvraag best een ander e-mail adres opgeeft. Indien je het toch graag via 1 e-mail adres wilt regelen, neem dan even contact op via mail of geef dit even mee in de opmerkingen. Dan kijken wij dit even na.

Hoe kan ik mijn tankkaart het beste beveiligen?

Je kan de tankkaart steeds in je wagen leggen of deze gewoon in je portefeuille laten, let er zeker op dat je de pincode niet bij de kaart legt. Zo is het voor mensen met slechte bedoelingen maar al te makkelijk om je kaart te gebruiken

Nog vragen over onze tankkaarten?

Neem gerust contact met ons op!